
Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 600 gram labne
- 1 paket krema(200 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık veya ceviz üzerine
- 2 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
Balkabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküvi ve cevizleri rondodan geçiriyoruz.
- 100 gram tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz bisküviyi bastırarak yaşıyoruz.
- Dolapta bi 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
- Bir kaba krema ve labneyi alıp mikserle çarpıyoruz. Yumurtaları tek tek ekliyoruz.
- Vanilya un ve nişastayı ekleyip çarpıyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz kenarların yanmaması için.
- Önce 180° derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra ayarı 160° dereceye düşürüp üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. (fırının tabanına bir su dolu kap koyuyoruz. Çatlamaması için önemli !).
- Piştikten sonra fırını kapatıyoruz cheescake fırının içinde kalıp soğuması gerekiyor.
- İki dilim balkabağını dilimleyip geceden şekere yatırıyoruz. Ertesi gün ocağa alıp pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra blender de çekip püre haline getiriyoruz.
- Pişen cheescakenin üzerine döküyoruz bir gece dolapta dinlendiriyoruz.
- Üzerini çekilmiş cevizle süslüyoruz. Afiyet olsun.