
Balkabaklı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için;
- 2 paket eti burçak
- 125 gr eritilmiş tereyağ
- 400 gr labne
- 120 gr toz şeker
- 1 paket krema
- 250 gr yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- Hazır balkabağı püresi
Balkabaklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz .
- Daha sonra eritilmiş tereyağını ekliyoruz .
- Yağlı kağıda serili tepsimize alt tabanımzı koyuyoruz .
- Bir çay bardağıyla bastırıyoruz ve dinlenmesi için buzdolabına koyuyoruz.
- Kreması için bir kaba şeker ve labneyi karıştırıyoruz .
- Yoğurt, yumurta, krema, nişasta ve başka gereçleri karıştırıp dolaptaki tabanımızın üzerine döküyoruz.
- 180 derecelik fırınımıza koyuyoruz.
- Pişen cheseecakimizin üzerine en son hazır aldığımız balkabagı püremizi sürüyoruz.