
Balkabağı Turtası Tarifi İçin Malzemeler
Turtası için:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 200 gram tereyağ/margarin
- 500 gram bal kabağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 adet karanfil
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Yarım paket labne
Balkabağı Turtası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tart hamuru için bütün malzemelerimizi karıştırma kabımıza alarak yoğuralım.
- Streç filme sarıp dolapta 1 saat kadar bekletelim.
- Hamurumuz dolapta beklerken üzeri için kabaklarımızı temizleyip doğradıktan sonra tenceremize alalım.
- Üzerine tarçın,karanfil,şeker,zerdeçal ve suyumuzu ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pişen kabaklarımızı blenderda çekerek püre haline getirelim.
- Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurta ve labneyi ekleyip karıştırarak kremamızı oluşturalım.
- Hamurumuzu kalıbımıza alarak şekillendirelim.
- Üzerine kabak püremizi koyup önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.Bal kabağı turtamız servise hazır????????????Afiyet olsun ????.