bilgisayarci
FD Üye
Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg adapazarı bal kabağı
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 5 adet karanfil
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Tahin
- İri çekilmiş ceviz
Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabukları soyulmuş bal kabağını dilimlere ayırın.
- Ardından tencerenin içine bırakın.
- Üzerine toz şekeri ilave ederek 2 saat tencerede bal kabağını bekletelim.
- Ardından tencerenin içine portakal kabuğu rendesi karanfili ek ederek ocağın altını açın.Orta ateşte balkabaklarını yarım saat kadar pişirin.
- Ardından ocağın altını kısarak kısık ateşte bal kabakların suyunu çekene kadar pişirin.
- Ardından pişen balkabakları soğuduktan sonra servis tabağına bırakın.
- Üzerine tahin ve en son ceviz serperek ikram edin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.