Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
balkabagi-tatlisi.jpg

Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg adapazarı bal kabağı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 5 adet karanfil
  • 1.5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
  • Tahin
  • İri çekilmiş ceviz

Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kabukları soyulmuş bal kabağını dilimlere ayırın.
  2. Ardından tencerenin içine bırakın.
  3. Üzerine toz şekeri ilave ederek 2 saat tencerede bal kabağını bekletelim.
  4. Ardından tencerenin içine portakal kabuğu rendesi karanfili ek ederek ocağın altını açın.Orta ateşte balkabaklarını yarım saat kadar pişirin.
  5. Ardından ocağın altını kısarak kısık ateşte bal kabakların suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Ardından pişen balkabakları soğuduktan sonra servis tabağına bırakın.
  7. Üzerine tahin ve en son ceviz serperek ikram edin. Afiyet olsun.
Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt