Balkabağı Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Hindistan Cevizi İle Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Balkabağı Tatlısı (Püf Noktalarıyla) Hindistan Cevizi İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Not: Kabak tatlısı yaparken asla tencereye su konulmaz. Bu kabağın kıvamını bozar. Bir gece önceden şekere yatırılır.
- Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur.
- Kabakları mümkün olduğunca iri parçalar halinde kesmeliyiz. Aksi takdirde ezilir ve püre haline gelir. Pişerken yarı yarıya ufalacaklar zaten.
- Kabuk yerine yakın olan yeşil bölüm iyi temizlenmeli. Aksi takdirde tatlınızın tadı acı olabilir. İyi temizlenmiş olursa berrak ve güzel bir tatlımız olur.
- Tatlınız kısık ateşte ağır ağır pişirilmeli ve mümkünse bir gece oda sıcaklığında bekletilmeli. Ben geceden dilimleyip şekeri ilave ettim ve sabah pişirdim. Bu şerbetinin ve tadının oturmasına yardımcı olacaktır.
- Kabaklarımızı yeşil yeri kalmayacak şekilde temizleyip dilimliyoruz. Güzelce yıkayıp tenceremize diziyoruz.
- Üzerine şekeri serpiyoruz ve şeker tamamen eriyip su oluncaya kadar en az 4-5 saat mümkünse bir gece bekletiyoruz.
- Daha sonra kapağını kapatmadan tencereyi ocağa alıyoruz.
- Kaynağında altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Ara ara kabaklarınızın kalınlığına göre çatal yardımı ile kabaklarınızı kontrol edebilirsiniz.
- Pişince limonunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatmadan açık şekilde soğutuyoruz. Ben ayrı bir kaba aldım. Tencerede bekletmeyin. Şerbetiyle servis tabağına alıp arzuya göre hindistan ceviziyle servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz tahin / ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun, yorumlarınızı bekliyorum.