iltasyazilim
FD Üye
Balkabağı Tatlısı (Fırında Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg balkabağı (Kestane kabağı da olur)
*2 su bardağı toz şeker (Silme doldurun)
Sunum için:
*Ceviz, hindistan cevizi, fıstık
Balkabağı Tatlısı (Fırında Pratik) Tarifi Yapılışı
1
*Kabağımızı dikkatli bir şekilde uzun dilim dilim kesiyoruz
*Kestiğimiz dilimleri güzelce soyuyoruz ve çekirdekli kısmı çok derine inmeden ince bir tabaka halinde alıp temizliyoruz
*Sonra yıkıyoruz
*Ardından büyük kare şeklinde doğrayın
*Fırın tepsisine diziyoruz
*Şekerimizi üstüne ekleyip hafif sulanana kadar tam 1 saat bekletiyoruz
*Sonra 200 derecelik fırınımıza sürüp 50 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Arzu edenler kızartmadan da fırından alabilirler Daha kızarmış sevenler 1 saat tutsunlar
*Bazıları biraz haşlayıp fırına sürüyor veya su ekliyor ama önceden haşlamanıza hiç gerek yok Lezzeti ve kıvamı yerinde oluyor
*Kabağı bir gün önceden veya saatlerce şekerle bekletmenize gerek yok
*1 saat bekletin sadece bu yeterli İnanın çok lezzetli oluyor Püf noktası pişirme süresiyle ve şeker miktarıyla alakalıdır
*Sunum yapacağınız zaman üzerini süsleyin
Aşama Aşama fotoğraflarını paylaşıyorum
AFİYET, BAL, ŞEKER OLSUN???
Tarif defterine eklemeyi, yorum yapmayı, deneyince fotoğraf göndermeyi ve takip etmeyi unutmayınız ?
*2 kg balkabağı (Kestane kabağı da olur)
*2 su bardağı toz şeker (Silme doldurun)
Sunum için:
*Ceviz, hindistan cevizi, fıstık
Balkabağı Tatlısı (Fırında Pratik) Tarifi Yapılışı
1
*Kabağımızı dikkatli bir şekilde uzun dilim dilim kesiyoruz
*Kestiğimiz dilimleri güzelce soyuyoruz ve çekirdekli kısmı çok derine inmeden ince bir tabaka halinde alıp temizliyoruz
*Sonra yıkıyoruz
*Ardından büyük kare şeklinde doğrayın
*Fırın tepsisine diziyoruz
*Şekerimizi üstüne ekleyip hafif sulanana kadar tam 1 saat bekletiyoruz
*Sonra 200 derecelik fırınımıza sürüp 50 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Arzu edenler kızartmadan da fırından alabilirler Daha kızarmış sevenler 1 saat tutsunlar
*Bazıları biraz haşlayıp fırına sürüyor veya su ekliyor ama önceden haşlamanıza hiç gerek yok Lezzeti ve kıvamı yerinde oluyor
*Kabağı bir gün önceden veya saatlerce şekerle bekletmenize gerek yok
*1 saat bekletin sadece bu yeterli İnanın çok lezzetli oluyor Püf noktası pişirme süresiyle ve şeker miktarıyla alakalıdır
*Sunum yapacağınız zaman üzerini süsleyin
Aşama Aşama fotoğraflarını paylaşıyorum
AFİYET, BAL, ŞEKER OLSUN???
Tarif defterine eklemeyi, yorum yapmayı, deneyince fotoğraf göndermeyi ve takip etmeyi unutmayınız ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.