
Balkabağı Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 2 dilim balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket kremşanti
- Tabanı için,
- 2 paket kremasız bisküvi
- 100 gr tereyağı
Balkabağı Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle balkabağını tatlı yapar üzere hazırlayıp çatalla eziyoruz.
- Daha sonra tencereye krama materyalleri ekleyip muhallebi pişirip üzerini streçleyip soğumaya bırakıyoruz soğuyunca kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Sıra taban kısmında bisküvileri doğrayıcı da ufaladıktan sonra tereyağını eritip bisküvilere ekleyip karıştıralım.
- Bir kelepçeli kalıbın tabanına yayalım. Sonrada kremamızı yayalım ve en sonda balkabağımızı yayıp dolapta 4saat dinlendirdikten sonra cevizle süsleyip servis ediyoruz hepsi bu kadar