elektronikci
FD Üye
Balkabağı Gözlemesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 kilo un (Birazını açmak için kullanın )
- Aldığı kadar ılık su
- 1 yemek kaşığı yoğurt (Hamurun içine güzel kızarması için )
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı kuru maya
- 5 dilim bal kabağı
- 1 su bardağın dan 1 parmak eksik ayçiçek yağı
- 1 tane kuru soğan
- 1 şeker kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yarısı kara biber
- 1 şeker kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3 diş sarımsak
Balkabağı Gözlemesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Not: Ben kabakları robottan geçirdim. Siz dilerseniz rendeleyedebilirsiniz.
- Hamuru yoğurup, dinlenmeye bırakalım. Tavamızı ocağa alıp yağımızı ekleyelim. Yağ kızarınca yavaşça soğanlarımızı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kabağımızıda ekleyip, karıştıralım. Daha sonra 3 diş sarımsağımızı da rendeleyip ekleyelim 1 tane kuru soğan.
- 1 şeker kaşığı tuz ,1 çay kaşığı yarısı kara biber, 1 şeker kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kuru nanemizide ekleyip karıştırmaya devam edelim. Pişen kabaklarımızı soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurlarımızı yumak yapalım. Açtığımız hamura soğuyan kabaklarımızı d şeklinde katıp geri kalan kısmıyla kapatalım.
- Isıttığımız sacın üzerine yavaşça katalım. Ters düz yaparak pişirmeye devam edelim kızaran böreğimizi sacdan alabiliriz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.