Balık Turşusu hamsi turşusu nasıl yapılır 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 67 Diş sarmısak 12 Diş karanfil 1015 Adet tane karabiber 78 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuzlu Yeterince su * Kolyoz, kefal, lüfer, ançuez, kılıç gibi balıklardan yapılır * Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır * Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir * Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla tamamen yıkanır * Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir * Birkaç adet tane karabiber serpiştirin * 12 diş karanfil koyup üstüne fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun * Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin * İçine 3 adet limon suyu sıkın * Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın * Bu balık turşusu 23 gün içinde ikrama hazırlanmış olur id * Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi o kadar lezzetli olur1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 67 Diş sarmısak 12 Diş karanfil 1015 Adet tane karabiber 78 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su