Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Turşusu

Balık Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Balık Turşusu

Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 18 Yöntem
1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
67 Diş sarmısak
12 Diş karanfil
1015 Adet tane karabiber
78 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir Birkaç adet tane karabiber serpiştirin 12 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin İçine 3 adet limon suyu sıkın Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın Bu balık turşusu 23 gün içinde ikrama hazır olur Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur

 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt