Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Turşusu PDT®

Balık Turşusu PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler :

1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
67 Diş sarmısak
12 Diş karanfil
1015 Adet tane karabiber
78 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz
Yeterince su

Hazırlanışı

Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır
Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır
Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir
Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır
Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir
Birkaç adet tane karabiber serpiştirin
12 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun
Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin
İçine 3 adet limon suyu sıkın
Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın
Bu balık turşusu 23 gün içinde ikrama hazır olur
Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur
 
858,505Konular
982,772Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt