iltasyazilim
FD Üye
Balık Pane (Levrek)
Mazlemeler
4 adet levrek fileto
2 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı panko ya da galeta unu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı değirmen karabiber
İsteğe göre 1 çay kaşığı dağ kekiği
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Tarif
Mısır ununu, unu, yumurtayı ve pankoyu ayrı ayrı tabaklara alın
Yumurtanın içine tuz, karabiber ve isteğe göre dağ kekiğini ilave edin ve yumurtayı çırpın
Filetosunu çıkardığınız ya da fileto olarak aldığınız levrekleri önce mısır ununa bulayın
Ardından una ve yumurtaya bulayın
Yumurtanın fazlasının süzülmesini sağlayın ve filetoları panko ya da galeta ununa bulayın
Tavada yağı kızdırın, balığın her iki yüzünüde altın rengi alıncaya kadar kızartın
Kızaran balıkları yeşilliklerle servis yapın
Mazlemeler
4 adet levrek fileto
2 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 su bardağı panko ya da galeta unu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı değirmen karabiber
İsteğe göre 1 çay kaşığı dağ kekiği
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Tarif
Mısır ununu, unu, yumurtayı ve pankoyu ayrı ayrı tabaklara alın
Yumurtanın içine tuz, karabiber ve isteğe göre dağ kekiğini ilave edin ve yumurtayı çırpın
Filetosunu çıkardığınız ya da fileto olarak aldığınız levrekleri önce mısır ununa bulayın
Ardından una ve yumurtaya bulayın
Yumurtanın fazlasının süzülmesini sağlayın ve filetoları panko ya da galeta ununa bulayın
Tavada yağı kızdırın, balığın her iki yüzünüde altın rengi alıncaya kadar kızartın
Kızaran balıkları yeşilliklerle servis yapın