
Balık Fileto Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 6 adet orta uzunluk soğan
- 5 adet ikiye ayrılmış uskumru fileto
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 adet defne yaprağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Balık Fileto Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Balıkları yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bekletin.
- Patatesleri ve soğanları soyup bir parmak kalınlığında dilimleyelim.
- Bir kabın içersine baharatları ve zeytinyağını alın.
- İçine dilimlenen patatesleri ve soğanları alıp karıştırın.
- Soslanan zerzevatları yağlı kağıt serili fırın kabına dizin.
- Tıpkı kaba balıkları alıp soslayıp sebzelerin üzerine balıkları derileri üstte kacak formda dizin.
- Balıkların altına defne yaprağı yerleştirin.
- Balıklara bıçak yardımıyla çizikler atın.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında ortalama 45 dakika pişirelim.
- Kızaran balıkları servis edebilirsiniz.