iltasyazilim
FD Üye
Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet levrek
*1 tane havuç
*1 tane soğan
*3 diş sarımsak
*1 dal pırasa
*34 dal kereviz sapı
*2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
*2 yemek kaşığı un
Balık Çorbası Tarifi Yapılışı Enfes mi enfes bir balık çorbası tarifini paylaşacağım Mutlaka denemenizi öneririm Levreğin kafasını ve içini balıkçınıza temizletiyorsuz Bir güzel yıkadıktan sonra düdüklü tencerenin içine bütün bir şekilde bırakıyorsunuz Sonra havuç, soğan, pırasa, sarımsak, kereviz sapını bir kaç parçaya ayırıp balığın üzerine atıyoruz Sebzeleri ufak ufak doğramanıza gerek yok Malzemelerin üzerine 5 su bardağı su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişiriyoruz Eğer zamanınız varsa düdüklüyü 12 saat açmadan beklerseniz malzemelerin tadı daha iyi özleşiyor Zamanınız yoksa hemen de yapabilirsiniz çorbayı Düdüklüyü açtıktan sonra balığı bütün bir halde geniş bir tabağa alıyoruz Soğuduktan sonra balığın kılçığını ayıklayıp etleri kenarda bekletiyoruz Tenceredeki suyu ince bir süzgeçten geçiriyoruz Posayı da atıyoruz Sebzeleri blenderdan geçirmiyoruz Ayrı bir tencerede yağ ve unu kısa süre kavurup üzerine suyu ilave edip suyun kanamasından hemen sonra içine açıkladığımız balıkları atıyoruz Bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz Bir tutam tuz, karabiber, pul biber ekleyebilirsiniz Çorbamız hazır Servis ederken üzerine taze kıyılmış dere otu veya maydanoz serpebilirsiniz Afiyet olsun
*1 adet levrek
*1 tane havuç
*1 tane soğan
*3 diş sarımsak
*1 dal pırasa
*34 dal kereviz sapı
*2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
*2 yemek kaşığı un
Balık Çorbası Tarifi Yapılışı Enfes mi enfes bir balık çorbası tarifini paylaşacağım Mutlaka denemenizi öneririm Levreğin kafasını ve içini balıkçınıza temizletiyorsuz Bir güzel yıkadıktan sonra düdüklü tencerenin içine bütün bir şekilde bırakıyorsunuz Sonra havuç, soğan, pırasa, sarımsak, kereviz sapını bir kaç parçaya ayırıp balığın üzerine atıyoruz Sebzeleri ufak ufak doğramanıza gerek yok Malzemelerin üzerine 5 su bardağı su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişiriyoruz Eğer zamanınız varsa düdüklüyü 12 saat açmadan beklerseniz malzemelerin tadı daha iyi özleşiyor Zamanınız yoksa hemen de yapabilirsiniz çorbayı Düdüklüyü açtıktan sonra balığı bütün bir halde geniş bir tabağa alıyoruz Soğuduktan sonra balığın kılçığını ayıklayıp etleri kenarda bekletiyoruz Tenceredeki suyu ince bir süzgeçten geçiriyoruz Posayı da atıyoruz Sebzeleri blenderdan geçirmiyoruz Ayrı bir tencerede yağ ve unu kısa süre kavurup üzerine suyu ilave edip suyun kanamasından hemen sonra içine açıkladığımız balıkları atıyoruz Bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz Bir tutam tuz, karabiber, pul biber ekleyebilirsiniz Çorbamız hazır Servis ederken üzerine taze kıyılmış dere otu veya maydanoz serpebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.