iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr Levrek
500 gr Dil Balığı
500 gr Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
12 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
12 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz
Yemeğin Tarifi
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın Patatesi rendeleyin Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın Salçayı ilave ederek çırpınKarışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarınTemizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatınÇorba hazır olduğunda malzemeleri süzün Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın Etlerin dağılmamasına dikkat edinÇorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin
500 gr Levrek
500 gr Dil Balığı
500 gr Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
12 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
12 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz
Yemeğin Tarifi
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın Patatesi rendeleyin Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın Salçayı ilave ederek çırpınKarışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarınTemizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatınÇorba hazır olduğunda malzemeleri süzün Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın Etlerin dağılmamasına dikkat edinÇorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin