
Balık Biberi Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg balık biberi
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Silme 2 yemek kaşığı iri tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sirke
- 2 su bardağı sıcak su
Balık Biberi Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri ocakta közmatik denilen aparatla közleyelim.Yoksa tavada da olur.
- Sürekli çevirerek közleyelim.
- Sarımsakları dikine kesip bir kaba alalım .
- Sirkeyi tuzu, sıvı yağı karıştırıp sıcak suyu ekleyip biberleri yarım lt lik kavanozlara doldurun.
- Üzerine sirkeli sostan paylaştıralım.
- Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek bekletelim .
- Yaklaşık 3 günde turşumuz yeme kıvamına gelecektir.
Balık Biberi Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı