
Balık Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 2.5 kilo balık biber
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 silme çorba kaşığı şeker
- 1 silme çorba kaşığı turşuluk tuz
- 2 baş sarımsak
- 20 -25 adet tane karabiber
Balık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberler közmatikte karıştırılarak istikrarlı biçimde közlenir.
- Kavanozlara sıkı bir halde yerleştirilir ve aralıklı olarak sarımsak ve tane karabiber eklenir.
- Salamura için yağ, su, sirke, tuz ve şeker kaynatılır ve sıcak bir formda kavanozlara hisse edilir.
- Bir gece soğuması için dışarda bırakılır.
- Daha sonra buzdolabında koruma edilir.
Balık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı