iltasyazilim
FD Üye
Balakgazi Böreği (Elazığ) Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 adet yumurta
*10 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Arası için;
*200 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Kızartmak için;
*Yumurta akı
*Galeta unu
*Sıvı yağ
Balakgazi Böreği (Elazığ) Tarifi Yapılışı Öncelikle krep için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz Akıcı bir kıvamda olması lazım Tavamızda birer kepçe olarak arkalı önlü pişiriyoruz ve bekletiyoruz Tavada soğan ve kıymayı az yağda kavuruyoruz Bezelye ve baharatlarıda atıp altını kapatıyoruz Krebimize 1 yemek kaşığı kadar harcımızdan koyup önce yanları kapatıyoruz Sonra ucundan sıkıca sarıp önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz Yağını çekmesi için peçetenin üzerine alıp ilk sıcağı geçince servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 adet yumurta
*10 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Arası için;
*200 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Kızartmak için;
*Yumurta akı
*Galeta unu
*Sıvı yağ
Balakgazi Böreği (Elazığ) Tarifi Yapılışı Öncelikle krep için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz Akıcı bir kıvamda olması lazım Tavamızda birer kepçe olarak arkalı önlü pişiriyoruz ve bekletiyoruz Tavada soğan ve kıymayı az yağda kavuruyoruz Bezelye ve baharatlarıda atıp altını kapatıyoruz Krebimize 1 yemek kaşığı kadar harcımızdan koyup önce yanları kapatıyoruz Sonra ucundan sıkıca sarıp önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz Yağını çekmesi için peçetenin üzerine alıp ilk sıcağı geçince servise hazırlıyoruz Afiyet olsun