iltasyazilim
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı irmik
*1, 5 bardak un
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
Üzeri için;
*1,5 çay bardağı kadar irmik
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım
Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz Ele yapışmayan bir hamur olacak
Hamuru yoğurduktan sonra bezeler halinde ayırıyoruz ve elimizle silindir yapıp uzatıyoruz İstediğimiz aralıklarla kesip irmiğe bulayıp yağlanmış borcama diziyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbetini ise fırında tatlımız pişerken yapıyoruz
Önce suyu kaynatıp ocağı kapatıp şekeri kaynamış suyun içinde eritiyoruz
Tatlımız pişer pişmez şerbetimizi üzerine döküyoruz Dökerken cızırtılı duyacaksınız soğuyunca servis edebilirsiniz Şerbeti çektikçe tatlıların boyutu büyüyor
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı irmik
*1, 5 bardak un
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
Üzeri için;
*1,5 çay bardağı kadar irmik
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım
Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz Ele yapışmayan bir hamur olacak
Hamuru yoğurduktan sonra bezeler halinde ayırıyoruz ve elimizle silindir yapıp uzatıyoruz İstediğimiz aralıklarla kesip irmiğe bulayıp yağlanmış borcama diziyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbetini ise fırında tatlımız pişerken yapıyoruz
Önce suyu kaynatıp ocağı kapatıp şekeri kaynamış suyun içinde eritiyoruz
Tatlımız pişer pişmez şerbetimizi üzerine döküyoruz Dökerken cızırtılı duyacaksınız soğuyunca servis edebilirsiniz Şerbeti çektikçe tatlıların boyutu büyüyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.