iltasyazilim
FD Üye
Bal yapımı
Bir çiçeğe konan arı, onun özünü alır Çiçekten aldığı özü, kovana götürmek için bal torbasında taşıyacaktır Bal torbacığı, arının karın kısmının ön tarafında bulunurSindirim sisteminin genişlemesinden oluşmuş bir torba görünüşündedir Bu kesimi mideden ayıran bir kapak vardır
Balın yapılmasında ilk adım, çiçek özü arının bal torbacığındayken olur Çiçek özündeki şeker kimyasal bir değişim geçirir İkinci adım,çiçek özünde yer alan büyük miktardaki suyun alınmasıdır Bu meslek buharlaşma aracılığıyla yapılırHavalandırma ve kovandaki ısı,gereken buharlaşmayı sağlar
Arılar göre petekte depolanan bal olgunlaşmağa bırakılır Bunun depolanmasındaki kasıt,daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi gelecek için gıda sağlamaktır
sırası gelmişken bir noktayı daha belirtelimArı çiçek özü sağlamanın yolunu bulamazsa,farklı alanlara yönlendirilmiş böceklerin salgıladığı tatlı sıvılardan ya da başka bitkilerin özlerinden yararlanacaktır Kovandaki bal öbür yöntemlerle oradan alınır Peteğe basınç uygulanıp sızdırılabilir ya da kovandan alınmış petekler halinde satılır Petekten süzme bal alınmasında, balalıcıbal sızdırıcıdiye tanımlanan bir cihaz kullanılmakta dır Bu alet, santrifüj zorlama uygulayarak balı petekten ayrıştırır
Bal, hangi çiçeğin özünün alındığına tarafından,kovanın bulunduğu etraf ve şartlarla ilgili olarak çok çeşitlilik ildirBal da insanı şaşırtacak değin besleyici unsur bulunmakta olup, temel unsurlar levülozve glikozdiye tanıdık organik iki şeker türüdür Hem az miktarda sükroz (şekerkamışı şekeri),maltoz,dekstrin,çeşitli madenler,enzimler,az az miktarlarda öbür vitaminler,gene belirtilen miktarda protein ve asitler vardır
Balın tadı ve rengi bambaşka olabilir Bu da özün alındığı kaynağa alt bir durumdur
netten alıntı *
Bir çiçeğe konan arı, onun özünü alır Çiçekten aldığı özü, kovana götürmek için bal torbasında taşıyacaktır Bal torbacığı, arının karın kısmının ön tarafında bulunurSindirim sisteminin genişlemesinden oluşmuş bir torba görünüşündedir Bu kesimi mideden ayıran bir kapak vardır
Balın yapılmasında ilk adım, çiçek özü arının bal torbacığındayken olur Çiçek özündeki şeker kimyasal bir değişim geçirir İkinci adım,çiçek özünde yer alan büyük miktardaki suyun alınmasıdır Bu meslek buharlaşma aracılığıyla yapılırHavalandırma ve kovandaki ısı,gereken buharlaşmayı sağlar
Arılar göre petekte depolanan bal olgunlaşmağa bırakılır Bunun depolanmasındaki kasıt,daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi gelecek için gıda sağlamaktır
sırası gelmişken bir noktayı daha belirtelimArı çiçek özü sağlamanın yolunu bulamazsa,farklı alanlara yönlendirilmiş böceklerin salgıladığı tatlı sıvılardan ya da başka bitkilerin özlerinden yararlanacaktır Kovandaki bal öbür yöntemlerle oradan alınır Peteğe basınç uygulanıp sızdırılabilir ya da kovandan alınmış petekler halinde satılır Petekten süzme bal alınmasında, balalıcıbal sızdırıcıdiye tanımlanan bir cihaz kullanılmakta dır Bu alet, santrifüj zorlama uygulayarak balı petekten ayrıştırır
Bal, hangi çiçeğin özünün alındığına tarafından,kovanın bulunduğu etraf ve şartlarla ilgili olarak çok çeşitlilik ildirBal da insanı şaşırtacak değin besleyici unsur bulunmakta olup, temel unsurlar levülozve glikozdiye tanıdık organik iki şeker türüdür Hem az miktarda sükroz (şekerkamışı şekeri),maltoz,dekstrin,çeşitli madenler,enzimler,az az miktarlarda öbür vitaminler,gene belirtilen miktarda protein ve asitler vardır
Balın tadı ve rengi bambaşka olabilir Bu da özün alındığı kaynağa alt bir durumdur
netten alıntı *