
Bal Kabaklı Muhallebili Kup Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 2 paket yulaflı bisküvi
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı fındık içi
Bal Kabaklı Muhallebili Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bal kabağını küçük küpler halinde doğrayıp şeker ve su ile yumuşayana kadar pişirelim.
- Blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim. (gerekirse su ilave edebilirsiniz. Kabağın cinsine göre değişebilir. Ben ekstra 1 su bardağı daha su ekledim pişme aşamasında. Çok akışkan da olmayacak katı da olmayacak. ) kenara alıp soğutalım.
- Taban için bisküvileri rondodan geçirelim.
- Fındık ve tereyağını ekleyip yedirerek iyice karıştıralım.
- Kuplara paylaştırıp bardak yardımıyla üzerlerine bastırarak düzleyelim.
- Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım.
- Hiç bekletmeden kuplara paylaştıralım. Bekledikçe yoğunlaşır paylaştırması zor olur ayrıca pürüzsüz bir görüntü de olamaz.
- Muhallebi soğuyup katılaşınca bal kabağı püresini kaşık yardımıyla üzerlerine pay edelim.
- Süsleme kısmı tercihe göre değişir ben fındık kullandım. Ceviz de çok yakışıyor tavsiye ederim????.
Bal Kabaklı Muhallebili Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı