teknolojiuzmani
FD Üye
Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 kilo süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 paket kutu sıvı krema
- Ceviz
Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağımızı geceden dilimleyip kabuklarını soyup yıkayıp tepsimize alalım.
- Üzerine şekeri döküp bir gece bekletelim, ertesi gün pişirelim.Biz çok yaptığımız için ama siz dilerseniz 3- 4 saat bekletip pişirebilirsiniz suyunu çekince pişmiş demektir .
- Daha sonra şerbetini süzelim ,bal kabağı tatlımızı blenderla püre haline getirelim.
- Muhallebimiz için tencereye vanilya ve krema hariç malzemeleri koyalım.Karıştırarak pişirelim .
- Kaynamaya başlayınca vanilyamızı katıp ocağı kapatalım ,biraz ılıyınca kremamızı katıp çırpalım.
- Kuplarımıza püre halindeki balkabağı tatlımızla muhallebimizi sıra ile koyalım.
- Dilerseniz balkabağı püremize cevizde ilave edebilirsiniz ben sadece üzerini süslemede tercih ettim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.