iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 paket penne makarna
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış sarımsak
12 su bardağı sert cheddar peyniri
12 su bardağı parmesan peyniri
1 su bardağı bal kabağı püresi
Yapılışı:
1Fırını 375 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın
2Derin bir tencereye su ve tuz koyarak kaynatın Ardından kaynayan suya makarnaları ekleyin ve üzerinde yazan pişirme süresinden bir kaç dakika önce ateşten alın Makarnayı süzerek bir kenarda soğumaya bırakın
3Küçük bir sos tavasında tereyağını orta ateşte eritin Eriyen yağa unu ekleyin ve kahverengileşmeye başlayana kadar (yaklaşık 1 dakika kadar) kavurun
4Kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın
5Karışım sos kıvamına gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) kısık ateşte karıştırmaya devam edin
6Hazırlamış olduğunuz sosa tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın Üzerine bal kabağı püresini ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin En son peynirleri de ekleyin ve peynirler eridikten sonra ocağın altını kapatın
7Hazırlamış olduğunuz sosu fırın kabına koyduğunuz makarnaların üstüne dökün Tercihen üzerine biraz daha parmesan peyniri ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz fırında 2030 dakika kadar pişirin Üzeri kızarmaya başladığında fırından çıkartın
8Servis tabaklarına aldığınız bal kabaklı makarnayı, sıcak olarak bekletmeden servis edin
1 paket penne makarna
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış sarımsak
12 su bardağı sert cheddar peyniri
12 su bardağı parmesan peyniri
1 su bardağı bal kabağı püresi
Yapılışı:
1Fırını 375 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın
2Derin bir tencereye su ve tuz koyarak kaynatın Ardından kaynayan suya makarnaları ekleyin ve üzerinde yazan pişirme süresinden bir kaç dakika önce ateşten alın Makarnayı süzerek bir kenarda soğumaya bırakın
3Küçük bir sos tavasında tereyağını orta ateşte eritin Eriyen yağa unu ekleyin ve kahverengileşmeye başlayana kadar (yaklaşık 1 dakika kadar) kavurun
4Kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın
5Karışım sos kıvamına gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) kısık ateşte karıştırmaya devam edin
6Hazırlamış olduğunuz sosa tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın Üzerine bal kabağı püresini ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin En son peynirleri de ekleyin ve peynirler eridikten sonra ocağın altını kapatın
7Hazırlamış olduğunuz sosu fırın kabına koyduğunuz makarnaların üstüne dökün Tercihen üzerine biraz daha parmesan peyniri ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz fırında 2030 dakika kadar pişirin Üzeri kızarmaya başladığında fırından çıkartın
8Servis tabaklarına aldığınız bal kabaklı makarnayı, sıcak olarak bekletmeden servis edin