Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 400 gram labne
- 1 paket krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı
- 1 paket burçak bisküvi
- Yarım paket petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Alt taban için;Bisküviler ince ince çekilir, tereyağ ile uygunca karıştırıp yağlanan kelepçeli kalıba güzelce bastırılarak döşenir. Dinlenmesi için buzdolabına konur.
- Sos için;Kabaklar şeker ve su ile birlikte yeterlice haşlanır. Püre kıvamına getirilip soğumaya bırakılır.
- Krema kısmı için;Labne ve krema güzelce çırpılır.
- Ardından yumurtalar tek tek,çırpılarak ek edilir.
- Un,nişasta ve vanilya ek edilip tabanın üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. (kontrollü pişirelim! keki sallayıp iç kısmı sallanmıyor ise pişmiştir) fırının ağzını açıp soğuması için kekimizi orda bekletelim.
- Soğuyan kek üzerine hazırlanan sos dökülür.
- Biraz dinlenip soğuyunca üzerine tahinde dökülüp buzdolabına koyulur.
- En az 8 saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Üzerine cevizleri servis servis yapılır.
Kekimizin çatlamaması için; pişme esnasında fırının altına içi su dolu bir kap koyalım.
Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı