
Bal Kabağı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram bal kabağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- 1 tane orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 ,5 çay kaşığı tuz
- 1 ,5 su bardağı su
Bal Kabağı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük bir tencerede yada cezvede yeşil mercimekleri pişirmeye bırakalım.
- Ardından soğanımızı doğrayıp tencerede kızarmaya bırakalım.
- Soğan hafif pembeleşince içine doğradığımız bal kabağını koyalım.
- 2 dk karıştıralım yağda kabak tatlı ise ve şekerli sevmiyorsanız 1 yemek kaşığı şeker koyun ama tadını veren şeker olduğu için ben 2 kaşık kullandım.
- Ardından 1 buçuk çay kaşığı tuzu ve suyu ilave edip 20 dk pişirmeye bırakıyoruz. Sürekli karıştırıp yaparsanız mama kıvamını alır.