Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo bal kabağı
- 3 su bardağı şeker
- Ceviz
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı orta uzunluk biçiminde doğruyoruz.
- Geniş bir tencereye kabaklarımızı diziyoruz. Ben iki kat olacak biçimde dizdim birinci dizdiğimiz katın üzerine şekerimizden biraz serpiyoruz.
- Daha sonra öbür kabaklarımızı da diziyoruz ve onun üzerine kalan şekeri döküyoruz.
- Tenceremizin ağzını kapatarak ister bu halde birkaç saat bekleyerek yahut bir gün bekleyebilirsiniz zira sulanacak su koyma gereksinimi olmayacak ben böylede yapıyorum lakin bu sefer ben ocağın küçük gözünde en kısık ateşte bir saat pişirdim.
- Daha sonra kabaklarımızı fırında 200 derecede fansız ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.