iltasyazilim
FD Üye
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo bal kabağı soyulmuş ve doğranmış
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Klasik su bardakları kullanılmıştır
Üstünü kapatmak için;
*Yağlı kağıt
*Alüminyum folyo
Üzeri için;
*Tahin
*İri kıyılmış ceviz
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Bal kapağını bir kaba alarak üzerine şeker ve suyu ilave ederek ağzını kapatıp 1 gece bekletiyoruz Ertesi gün ise ben fırında yaptığım için bir borcama alıyorum Yağlı kağıdımızı top yapıp yıkıyoruz Kabağımızın üstüne örtüyoruz Daha sonra alüminyum folyoyu da kapatarak 45 dakika pişiriyoruz Folyoyu ve yağlı kağıdı kaldırıp tekrar 10 dakika kadar fırına sürüyoruz
Tatlımız hazır dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz Üzerine tahin ve ceviz serperek sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz Afiyet olsun tekrar görüşmek dileğiyle Allah’a emanet olun ???
*2 kilo bal kabağı soyulmuş ve doğranmış
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Klasik su bardakları kullanılmıştır
Üstünü kapatmak için;
*Yağlı kağıt
*Alüminyum folyo
Üzeri için;
*Tahin
*İri kıyılmış ceviz
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Bal kapağını bir kaba alarak üzerine şeker ve suyu ilave ederek ağzını kapatıp 1 gece bekletiyoruz Ertesi gün ise ben fırında yaptığım için bir borcama alıyorum Yağlı kağıdımızı top yapıp yıkıyoruz Kabağımızın üstüne örtüyoruz Daha sonra alüminyum folyoyu da kapatarak 45 dakika pişiriyoruz Folyoyu ve yağlı kağıdı kaldırıp tekrar 10 dakika kadar fırına sürüyoruz
Tatlımız hazır dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz Üzerine tahin ve ceviz serperek sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz Afiyet olsun tekrar görüşmek dileğiyle Allah’a emanet olun ???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.