
Bal Kabağı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Bal Kabağı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine maya, ılık süt, ılık su ve toz şekeri ekleyip elinizle biraz karıştırın. 5 dk dinlendirin.
- Sıvıyağ, tuz ve azar azar un ekleyin. İyice yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
- Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- Hamur yapışmasın diye tezgaha çok az un serpiştirin.
- Bezenin birini alıp elinizle açıp ortasına rendelenmiş veya ezilmiş beyaz peynir ekleyin. Uç kısımlarını birleştirip hafifçe yuvarlayın.
- Temiz beyaz kalın veya naylon bir ipin üzerine bezeyi koyun. (biraz uzun bir ip kesin) ipi orta kısımda artı şeklinde ters çevirip arka kısmını da artı şeklinde yapın.
- İki ipi çapraz şeklinde 6 dilim olacak vaziyette bağlayıp daha sona aynı işlemi 8 dilim olacak şekilde tekrarlayın. İpi bağlayıp fazla ipleri kesin.
- Bütün bezeleri bu şekilde yapın.
- Tepside oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin.
- Üzerine küçük bir kasede hazırlanan yumurta ve sıvı yağ karışımından sürün. (orta kısmına çörek otu serpiştirebilirsiniz ama ipleri çıkartırken dökülür)
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca ipi yavaşça kesin ve dikkatli bir şekilde çıkartın. Afiyet olsun.