iltasyazilim
FD Üye
Bakterilerin Önemi nedir
Bakterilerin Önemi hakkında bilgi
Bakterilerin Önemi maddeler halinde
Bakterilerin Önemi
Fazla basit yapılı ,yaygın çekirdekli genellikle klorofilsiz ve bölünerek çoğalan bir gözenekli olan canlılara bakteri denir Bakteriler keza bitkilerden hem hayvanlardan farklıdır;süratli çoğalmaları ve biyokimyasal etkileri bakımından canlılar aleminin dengesini sağlamada çok büyük ağırlık içeren bir grup oluştururlar Bakteriler bölünerek çoğalırlar,ayrılma sonucunda ortaya çıkanlar ya bir arada kalır, ya ada yarılırlarBiçimce çok değişiktirler konut yaşadıkları ortama kadar bir görünüş edinirler Bakteriler uyarlandıkları ortama ya da içinde yaşadıkları konağa en elverişli sıcaklık sınırları içinde hızlı çoğalırlar
Bakterilerin Önemi:
1 Antibiyotik üretiminde
2 özel (İnsülin) protein üretiminde
3 Fermantasyonda (Içki üretimi)
4 Keten kenevir işlenmesinde yumuşak dokuların çürütülüp ayrıştırılmasında
5 Mayalanmada (Yoğurt,Peynir vb)
6 Tarımda biyoloji ile ilgili savaş
7 Genetik çalışmalarda
8 Canlılarda hastalıklara niçin olarak vefat,sakatlık ve hesaplı kayıplara niçin olurlar
Anaerob bakteriler oksijensiz solunumla karbonhidrat parçalamalarına mayalanma (Fermantasyon) ,protein ve amino asitleri parçalamalarına ise pütrifikasyon (Bozulma) denir *
Bakterilerin Önemi hakkında bilgi
Bakterilerin Önemi maddeler halinde
Bakterilerin Önemi
Fazla basit yapılı ,yaygın çekirdekli genellikle klorofilsiz ve bölünerek çoğalan bir gözenekli olan canlılara bakteri denir Bakteriler keza bitkilerden hem hayvanlardan farklıdır;süratli çoğalmaları ve biyokimyasal etkileri bakımından canlılar aleminin dengesini sağlamada çok büyük ağırlık içeren bir grup oluştururlar Bakteriler bölünerek çoğalırlar,ayrılma sonucunda ortaya çıkanlar ya bir arada kalır, ya ada yarılırlarBiçimce çok değişiktirler konut yaşadıkları ortama kadar bir görünüş edinirler Bakteriler uyarlandıkları ortama ya da içinde yaşadıkları konağa en elverişli sıcaklık sınırları içinde hızlı çoğalırlar
Bakterilerin Önemi:
1 Antibiyotik üretiminde
2 özel (İnsülin) protein üretiminde
3 Fermantasyonda (Içki üretimi)
4 Keten kenevir işlenmesinde yumuşak dokuların çürütülüp ayrıştırılmasında
5 Mayalanmada (Yoğurt,Peynir vb)
6 Tarımda biyoloji ile ilgili savaş
7 Genetik çalışmalarda
8 Canlılarda hastalıklara niçin olarak vefat,sakatlık ve hesaplı kayıplara niçin olurlar
Anaerob bakteriler oksijensiz solunumla karbonhidrat parçalamalarına mayalanma (Fermantasyon) ,protein ve amino asitleri parçalamalarına ise pütrifikasyon (Bozulma) denir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.