iltasyazilim
FD Üye
Bakta Yapma Tatlısı Özel Tarifim İçin Malzemeler
*1 adet armut
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 adet çubuk tarçın
*1 fiske toz tarçın
Şerbeti için;
*1 su bardağı şekere 1 su bardağı Su
*4 damla limon suyu
Muhallebi İçin;
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin;
*Kırık ceviz
*Krem şanti
Süslemesi İçin;
*2 yemek kaşığı karemel haline getirilmiş toz şeker
Bakta Yapma Tatlısı Özel Tarifim Yapılışı Merhaba arkadaşlar bu sadece bana özgü bir tarif evde tek bir armut kalmıştı ve kimse yemiyordu çöpe gitmesin diye hayal gücümü kullanıp ilk defa yapacağım tatlı için hayal ederek yaptım ve süpeeerrrrr oldu deneyin bence ;
)
Armutu ikiye bölüp ortası temizlenir ve dar bir tencereye süt su karışımı yapılıp armutlar yerleştirilir çubuk tarçın atılır ve sütlü suyunu çekene kadar kaynatılır, ateşten almaya yakın toz tarçın eklenir, bir yandan şerbeti hazırlamak için tenceremizi ateşe alıp şekeri ve suyunu ekleyip limon suyunu da sıkıp, şerbeti kaynatıp, ılık olmasını bekleyelim Bu arada bizde cevizleri ufak kırık hale getirip muhallebisini yapalım süt, şeker, nişasta ve un karıştırılıp pişirilir ve en son margarin ve vanilya eklenerek yapılır
Pişen armutları derin bir tabağın içine alalım ve soğutalım ve çatalla her yanına delikler açalım şerbetini de döküp çekmesini bekleyelim ve çektikten sonra sıkma torbasına muhallebiyi koyalım ve süsleyelim üzerine de ufak kırık ceviz serpelim süslemek için kızgın tavaya toz şekeri dökün ve karemel rengini alıp eriyene kadar ezerek karıştırın, tamam olduğuna emin olunca hazırladığınız armutlu şerbetli krem şantili ve cevizli tatlının üzerinde gezdirin çok güzel afiyet olsun
*1 adet armut
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 adet çubuk tarçın
*1 fiske toz tarçın
Şerbeti için;
*1 su bardağı şekere 1 su bardağı Su
*4 damla limon suyu
Muhallebi İçin;
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin;
*Kırık ceviz
*Krem şanti
Süslemesi İçin;
*2 yemek kaşığı karemel haline getirilmiş toz şeker
Bakta Yapma Tatlısı Özel Tarifim Yapılışı Merhaba arkadaşlar bu sadece bana özgü bir tarif evde tek bir armut kalmıştı ve kimse yemiyordu çöpe gitmesin diye hayal gücümü kullanıp ilk defa yapacağım tatlı için hayal ederek yaptım ve süpeeerrrrr oldu deneyin bence ;
Armutu ikiye bölüp ortası temizlenir ve dar bir tencereye süt su karışımı yapılıp armutlar yerleştirilir çubuk tarçın atılır ve sütlü suyunu çekene kadar kaynatılır, ateşten almaya yakın toz tarçın eklenir, bir yandan şerbeti hazırlamak için tenceremizi ateşe alıp şekeri ve suyunu ekleyip limon suyunu da sıkıp, şerbeti kaynatıp, ılık olmasını bekleyelim Bu arada bizde cevizleri ufak kırık hale getirip muhallebisini yapalım süt, şeker, nişasta ve un karıştırılıp pişirilir ve en son margarin ve vanilya eklenerek yapılır
Pişen armutları derin bir tabağın içine alalım ve soğutalım ve çatalla her yanına delikler açalım şerbetini de döküp çekmesini bekleyelim ve çektikten sonra sıkma torbasına muhallebiyi koyalım ve süsleyelim üzerine de ufak kırık ceviz serpelim süslemek için kızgın tavaya toz şekeri dökün ve karemel rengini alıp eriyene kadar ezerek karıştırın, tamam olduğuna emin olunca hazırladığınız armutlu şerbetli krem şantili ve cevizli tatlının üzerinde gezdirin çok güzel afiyet olsun