iltasyazilim
FD Üye
Baklavam Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklava yufkası
*1 su bardağı ceviz
*150 gr tereyağ
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Baklavam Tarifi Yapılışı Selam tarifim kendi kafamdan yaptım kesimi de öyle deneyin çok beğeneceksiniz siz isterseniz baklava şeklinde kesebilirsiniz ben böyle denemek istedim yapıma geçelim
İlk önce şerbeti yapın Şekeri ve suyu kaynatın
Sonra limon suyunu sıkıp, 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
Sonra yufkaların hepsini düz bir zeminde yapacağımız borcama göre keselim
Dilerseniz kesmeden kare bir tepside de yapabilirsiniz
Sonra borcama 10 tane yufkayı dizelim
Arasına ceviz tekrar 10 yufka daha dizelim
Eritmiş olduğumuz tereyağını kestiğiniz baklavanın üzerine kaşıkla her yerine gezdirin
180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Pişen baklavanın ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti döküp, şerbeti çekmesi için bekletin Deneyeceklere kolay gelsin
*1 paket baklava yufkası
*1 su bardağı ceviz
*150 gr tereyağ
Şerbeti için;
*25 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Baklavam Tarifi Yapılışı Selam tarifim kendi kafamdan yaptım kesimi de öyle deneyin çok beğeneceksiniz siz isterseniz baklava şeklinde kesebilirsiniz ben böyle denemek istedim yapıma geçelim
İlk önce şerbeti yapın Şekeri ve suyu kaynatın
Sonra limon suyunu sıkıp, 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
Sonra yufkaların hepsini düz bir zeminde yapacağımız borcama göre keselim
Dilerseniz kesmeden kare bir tepside de yapabilirsiniz
Sonra borcama 10 tane yufkayı dizelim
Arasına ceviz tekrar 10 yufka daha dizelim
Eritmiş olduğumuz tereyağını kestiğiniz baklavanın üzerine kaşıkla her yerine gezdirin
180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Pişen baklavanın ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti döküp, şerbeti çekmesi için bekletin Deneyeceklere kolay gelsin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.