bilgisayarci
FD Üye

Baklavalıktan Elmalı Tatlı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 12 baklavalık yufka
- 4 adet elma rendesi
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı tarcın
- Sıvı yağ
- Pudra şekeri
Baklavalıktan Elmalı Tatlı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalar rendelenip şeker tarcınla birlikte 7-8 dakika pişirilir ve hafif soğutulur.
- 3 adet yufka alınıp uç kısmına 3 kaşık elma püresi konulup sarılır yufka bitene kadar bu işlem yapılır ve dilimlenir.
- Yağlı kağıt üzerine dizilir üzerlerine fırçayla yağlanır ve önceden ısıtılmış yüz yetmiş derece fırına verip 15 dakika pişirip çıkartılır.
- Soğutulur üzerine pudra şekeri serpilir ve elma sarmalarımız hasırdır.