teknolojiuzmani
FD Üye

Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 9 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 kase erimeyen peynir (Ben örgü peyniri tercih ettim)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı tavada eritilir. (yakmıyoruz biraz eriyince ocağı kapayıp kendi sıcağında erimesini bekliyoruz.)
- Baklavalık yufkayı tezgaha alıyor yağ sürüyoruz.
- Üzerine ikinci katı koyup tekrar yağlıyor ve 3. katı koyuyoruz.
- İçine peyniri koyup sarıyoruz.
- 3 tane bu biçimde sarılmış börek elde edeceğiz.
- Sarılan ruloları 2 parmak genişliğinde kesip fırında tepsisine peynirler üst bakacak biçimde diziyoruz.
- Yumurta, süt, yoğurt ve 1 yemek kaşığı eritilmiş yağı çırpıp üzerine döküyoruz.
- 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirdikten sonra elde ettiğiniz lezzete inanamayacaksınız!.Üstelik saatler geçmesine karşın hala birinci sıcağı üzere çıtır çıtır!.