Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek

Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
baklavalik-yufkayla-lokmalik-citir-borek.jpg

Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 9 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 kase erimeyen peynir (Ben örgü peyniri tercih ettim)
Üzerinin sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağı tavada eritilir. (yakmıyoruz biraz eriyince ocağı kapayıp kendi sıcağında erimesini bekliyoruz.)
  2. Baklavalık yufkayı tezgaha alıyor yağ sürüyoruz.
  3. Üzerine ikinci katı koyup tekrar yağlıyor ve 3. katı koyuyoruz.
  4. İçine peyniri koyup sarıyoruz.
  5. 3 tane bu biçimde sarılmış börek elde edeceğiz.
  6. Sarılan ruloları 2 parmak genişliğinde kesip fırında tepsisine peynirler üst bakacak biçimde diziyoruz.
  7. Yumurta, süt, yoğurt ve 1 yemek kaşığı eritilmiş yağı çırpıp üzerine döküyoruz.
  8. 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirdikten sonra elde ettiğiniz lezzete inanamayacaksınız!.Üstelik saatler geçmesine karşın hala birinci sıcağı üzere çıtır çıtır!.
Baklavalık Yufkayla Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt