Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklavalık Yufkayla Kadayıf Sarması

Baklavalık Yufkayla Kadayıf Sarması
0
112

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
baklavalik-yufkayla-kadayif-sarmasi.jpg

Baklavalık Yufkayla Kadayıf Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram tel kadayıf
  • 400 gram baklavalık yufka
  • 250 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 paket ceviz içi (200gr )iri dövülmüş halde
Şerbeti için gerekenler;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

Baklavalık Yufkayla Kadayıf Sarması Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. 2 tane baklavalık yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz .
  3. İçerisine ceviz ve parçalamış olduğumuz kadayıfı koyuyoruz ve sarıyoruz.
  4. Rulo haline getirdiğimiz yufkayı 3-4 santim olacak biçimde bıçak yardımıyla kesiyoruz.
  5. Yuvarlak borcama taban tabana diziyoruz .
  6. Tepsi tamamlanana kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
  7. Tereyağını eritip tatlının üzerinde gezdiriyoruz.
  8. 190 derece fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz .
  9. Tatlımız birinci sıcaklığını çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
 
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt