
Baklavalık Yufkayla Kadayıf Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tel kadayıf
- 400 gram baklavalık yufka
- 250 gram eritilmiş tereyağı
- 1 paket ceviz içi (200gr )iri dövülmüş halde
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Baklavalık Yufkayla Kadayıf Sarması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- 2 tane baklavalık yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz .
- İçerisine ceviz ve parçalamış olduğumuz kadayıfı koyuyoruz ve sarıyoruz.
- Rulo haline getirdiğimiz yufkayı 3-4 santim olacak biçimde bıçak yardımıyla kesiyoruz.
- Yuvarlak borcama taban tabana diziyoruz .
- Tepsi tamamlanana kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
- Tereyağını eritip tatlının üzerinde gezdiriyoruz.
- 190 derece fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz .
- Tatlımız birinci sıcaklığını çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.