Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklavalık Yufkadan Şöbiyet

Baklavalık Yufkadan Şöbiyet

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
baklavalik-yufkadan-sobiyet.jpg

Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 yaprak baklavalık yufka
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağ
İç harcı için;
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı süt
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz .
  2. Kaynayan şerbeti birkaç damla limon ilave ediyoruz ve 5 dakika bu şekilde kaynatıyoruz .
  3. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz .
  4. Ardından süt ve irmiği bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Kaynayıp koyulaşan muhallebiyi de soğumaya bırakıyoruz.
  6. Tereyağını eritip içerisine sıvı yağda ekliyoruz .
  7. Baklavalık yufkayı düz bir zemine seriyoruz ,fırça yardımıyla erittiğimiz yağı tüm katlara sürüyoruz .
  8. 20 kat olduktan sonra bıçak yardımıyla 20 eşit parçaya bölüyoruz.
  9. İçerisine hazırladığımız muhallebiden sürüp üçgen şekilde köşelerini birleştiriyoruz.
  10. Dikdörtgen borcama sıralıyoruz ,ardından kalan yağı fırçayla tatlımızın üzerine sürüyoruz .
  11. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti eşit bir şekilde üzerine döküyoruz afiyet olsun.
Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt