
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- Tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber, kekik
- 1 paket kuş üzümü
- 1 paket çam fıstığı
- 1 paket baklavalık yufka
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel soğanı küçük doğrayıp yağda kavuralım.
- Kıymayı atıp onu da hoş kavuralım baharatlarını ek edip kavuralım kuş üzümü ve fısdığıda ekleyip birazcık daha kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Sosu için tavaya 1 yemek kaşığı yağı koyup eritelim.
- Üzerine sütü ekleyip ocakdan alalım ve birazcık soğumasını bekleyelim.
- Yufkayı 2 kat tezgaha açalım.
- Üzerine sosdan döküp her yerine sürelim. Tekrar üzerine 2 yufka daha koyup sosdan sürelim ve uzun tarafına iç harcımızdan koyup rulo yapalım.
- Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapalım.
- Yağlı kayıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Kalan sosu da üzerine sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- pişen böreği hafif ılıyınca kesip servis edelim. Afiyet olsun.