Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği
0
121

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
baklavalik-yufkadan-sariyer-boregi.jpg

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber, kekik
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket çam fıstığı
  • 1 paket baklavalık yufka

Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel soğanı küçük doğrayıp yağda kavuralım.
  2. Kıymayı atıp onu da hoş kavuralım baharatlarını ek edip kavuralım kuş üzümü ve fısdığıda ekleyip birazcık daha kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  3. Sosu için tavaya 1 yemek kaşığı yağı koyup eritelim.
  4. Üzerine sütü ekleyip ocakdan alalım ve birazcık soğumasını bekleyelim.
  5. Yufkayı 2 kat tezgaha açalım.
  6. Üzerine sosdan döküp her yerine sürelim. Tekrar üzerine 2 yufka daha koyup sosdan sürelim ve uzun tarafına iç harcımızdan koyup rulo yapalım.
  7. Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapalım.
  8. Yağlı kayıt serili tepsiye yerleştirelim.
  9. Kalan sosu da üzerine sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  10. pişen böreği hafif ılıyınca kesip servis edelim. Afiyet olsun.
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt