
Meşhur Sarıyer böreğini bilmeyen yoktur. Tadı, kıvamı ve görünümüyle adeta iştah kabartan Sarıyer böreğini pratik bir halde hazırlamak isteyenler için baklavalık yufkadan yapabileceğiniz bir tanımı sizlerin beğenisine sunuyoruz. Sarıyer böreğini hanede pişirmek isteyenler için baklavalık yufkadan yapabileceğiniz enfes Sarıyer böreğinin tanımı haberimizin detaylarında.
Sarıyer böreği, içinde kuş üzümü ve bolca çam fıstığıyla lezzetlenen yanında demli bir çay ile velev sabah kahvaltısında isterseniz günün her saatinde dayanılmaz bir biçimde tüketebileceğiniz tipten. İstanbul'da yaşamanın tahminen de en lezzetli yanı olan Sarıyer böreğini konutta kolaylıkla pişirmek istiyorsanız baklavalık yufkadan faydalanabilirsiniz. Pekala baklavalık yufkadan Sarıyer böreği nasıl yapılır? Tanımı haberin detaylarında.
BAKLAVALIK YUFKADAN SARIYER BÖREĞİ:
GEREÇLER
15 adet baklavalık yufka
İç harcı için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram kıyma
Yarım adet soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İçi ve üzeri için;
75 gram eritilmiş tereyağı
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt

YAPILIŞI
Derin bir tavaya zeytinyağını ve kıymayı alıp kavurmaya başlayın.
Kavrulan kıymaya çabucak soğanı ekledikten sonra çam fıstığı ve kuş üzümünü ekledikten sonra tuz ve karabiberini de ekleyip soteleyin.
Münferit bir kabın içerisinde zeytinyağı, eritilmiş tereyağı ve sütü çırpın.
Baklavalık yufkalardan 5 adedini üst üste dizin ve her bir katın arasına hazırladığınız bu karışımı sürün.
En üst kata kıymalı harcı ek edin ve kıvırarak sarın. Akabinde form verin. Bu süreci baklavalık yufka ve iç harç bitene kadar tamamına uygulayın.
Üzerine de bu karışımdan sürdükten sonra 180 noktalık fırında 20 dakika kadar pişirin.
Pişen böreği dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...