Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek

Hoş geldin! Aslan. tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek
0
66

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
baklavalik-yufkadan-kiymali-citir-borek.jpg

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller

  • ️Yarım kg kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 paket yufka (44 adet baklavalık yufka)
Sosu için;
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Yapılışı;

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç harcı için bir tavaya kıymamızı alalım, rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine küp küp doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
  4. Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  5. Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ek edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  6. Böreğimizin sosu için;uygun bir kase içerisine yoğurdumuzu alalım.
  7. Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  8. 2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayalım.
  9. 3. Yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. Ve 5. Yufkayı da ortalarına sos sürerek yerleştirelim.
  10. 5. Yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
  11. Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu kademede çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
  12. Öteki baklavalık yufkalarımızı da 5’erli kümeler halinde tıpkı biçimde hazırlayalım.
  13. Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Akabinde dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
  14. Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek formda fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. (eğer sosumuzdan artarsa yumurta sarısıyla karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
  15. Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  16. Pişen böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt