Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği

Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
baklavalik-yufkadan-kabak-boregi.jpg

Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka (İçinde 40 tane ince yufka var ben 6 tanesinin kullandım)
  • 1 tane orta boy kabak
  • 120 gram beyaz peynir
  • Az kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Süzme yoğurt için;
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Az tuz ve kekik

Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabakları rendeleyip, elimizle suyunu sıkıyoruz.
  2. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kabakları 5 dakika kadar kavuruyoruz. Soğuduktan sonra içine beyaz peynir ve kırmızı toz biber ekliyoruz.
  3. Tezgaha yufkayı serip fırçayla zeytinyağı sürüp, 2. yufkayıda üzerine serip tekrar yağlıyoruz. 5’er cm lik şeritler halinde kesiyoruz.
  4. Kabaklı harcı, şeritler halinde kestiğimiz yufkanın aşağısına bir parça koyup muska şeklinde sarıyoruz.
  5. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıyoruz.
  6. Tavaya sıvı yağ koyup ısındıktan sonra börekleri kızartıyoruz.
  7. Kızarttığımız börekleri, yağını çekmesi için tabağa kağıt havlu koyalım.
  8. Kekikli süzme yoğurt eşliğinde servis edelim.
Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt