elektronikci
FD Üye

Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka (İçinde 40 tane ince yufka var ben 6 tanesinin kullandım)
- 1 tane orta boy kabak
- 120 gram beyaz peynir
- Az kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Sıvı yağ
- 1 kase süzme yoğurt
- Az tuz ve kekik
Baklavalık Yufkadan Kabak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları rendeleyip, elimizle suyunu sıkıyoruz.
- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kabakları 5 dakika kadar kavuruyoruz. Soğuduktan sonra içine beyaz peynir ve kırmızı toz biber ekliyoruz.
- Tezgaha yufkayı serip fırçayla zeytinyağı sürüp, 2. yufkayıda üzerine serip tekrar yağlıyoruz. 5’er cm lik şeritler halinde kesiyoruz.
- Kabaklı harcı, şeritler halinde kestiğimiz yufkanın aşağısına bir parça koyup muska şeklinde sarıyoruz.
- Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıyoruz.
- Tavaya sıvı yağ koyup ısındıktan sonra börekleri kızartıyoruz.
- Kızarttığımız börekleri, yağını çekmesi için tabağa kağıt havlu koyalım.
- Kekikli süzme yoğurt eşliğinde servis edelim.