Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Bayram Böreği

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Bayram Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Bayram Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka
*1 kg patates
*1 yemek kaşığı salça iki adet kuru soğan
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz

Sosu için;

*1 adet soda
*1 s bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Bayram Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar herkese bayramda çıtır çıtır yiyenlerin tadını damağında bırakacak bir tarifle daha karşınızdayım Öncelikle patatesleri haşlıyoruz güzelce Soğanları yağda kavuruyoruz Üzerine sırasıyla salça ve baharatları ilave ederek kavuruyoruz Haşlanan patateslileri soyarak güzelce eziyoruz ve hazırladığımız salçalı içe katıyoruz Bu arada isteyenler köri de kullanabilir baharat olarak ben kullandım çok yakışıyor Hazırladığımız iç soğuyadursun Bu sırada biz sosu hazırlayalım yoğurt soda ve sıvı yağı karıştıralım Baklavalık yufkalardan nazikçe birer parça alalım Üzerine sos sürelim bir parça daha alalım Üzerine yine sos sürelim Üçüncü parçayı da koyduktan sonra sos sürmeden patates harcımızı koyalım ve rulo yaparak dikdörtgen borcuna koyalım Ben bu şekilde yaparak bir dikdörtgen fırın tepsisi bir de dikdörtgen borcum hazırladım En son kalan sosu üzerine ilave ederek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Ben fırın tepsisinde olanı pişirdim diğerini ise buzluğa attım Bayramda pişireceğim buzluğa koyarak istediğiniz zaman pişirip afiyetle yiyebilirsiniz

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt