
Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon
- 2 çimdik tuz
- 2 yada 3 paket nişasta
- 6.5 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- Yarım limon
- 250 gram margarin yada tereyağ
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 4- 5 damla limon
Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iki yumurtayı ,sütü, sıvı yağı, tuzu, limon sıkıp güzelce karıştırıyoruz. Sonra azar azar unu ek ediyoruz, yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Elde ettiğimiz hamuru dörde bölüyoruz dörde bölünmüş kesimleri kendi ortalarında 15’e bölüyoruz .
- Nişastaladığımız tepsiye diziyoruz .
- Sonra küçük küçük açıp ortalarına nişastalayıp 15 kat diziyoruz.
- 15 kat tamamlanınca hamuru büyütüyoruz böylece birinci katımız tamamlanmış oluyor.
- Tepsiye koyuyoruz halini düzeltiyoruz fazlalığı varsa kesiyoruz.
- Tekrar birebir süreci yaptıktan sonra ortadaki cevizini koyuyoruz formda görüldüğü üzere.
- Sonra 15- 15 olmak üzere iki kat daha yapıyoruz, böylelikle baklavamızı açmayı bitirmiş oluyoruz.
- Bu sırada bir tavaya bir paket margarini eritmek için ocağa alıyoruz ,burada ben yarım çay bardağına yakın sıvı yağ da ekledim .
- Baklavaları öncelikle dilimliyoruz.
- Dilimlenen baklavanın üzerine erittiğimiz margarini eşit bir halde kaşık yada kepçe yardımıyla hiç kuru yer kalmayacak biçimde yağlıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına baklavamızı atıyoruz .
- İlk evvel kabarıp istenilen kızarıklığa gelene kadar 180°’de pişiriyoruz.
- İstediğimiz kızarıklığa gelince dereceyi 140’a düşürüyoruz.
- Bu halde 1 -1. 5 saat daha pişiriyoruz .
- Baklavamız pişerken şerbetimizi de koyuyoruz .
- Şerbet kıvama gelince ikisinide sıcakken şerbeti gezdirerek üzerine döküyoruz.
- Şerbetini çekince servise hazır afiyet olsun….