Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklava

Baklava
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
baklava.jpg

Baklava Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 2 tane margarin yada tereyağı
  • 1.5 su bardağı antep fıstığı
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 2 -3 damla limon

Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti ocağa alıyoruz ve kıvamını aldıktan sonra soğumaya bırakıp o denli başlıyoruz baklavaya.
  2. 40 yaprak yufkamızı 3 yaprakta bir margarin sürüyoruz yumurta fırçasıyla.
  3. 20 nci yaprağa kadar 3 te bir sürmeye devam ediyoruz 20 inci yaprağa geldik ortasına fıstığımızı serpeliyoruz.
  4. Tekrardan devam ediyoruz yaprakları düzmeye bu sefer her katına sürüyoruz margarini ve 40nci yaprağa geldik.
  5. Üzerine kalan eritilmiş margarinimizi döküp ister baklava dilimi ister havuç dilimi halinde kesip 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  6. 40 dakika piştikten sonra çıkartıyoruz ve üstüne soğutulmuş şerbetimizi döküyoruz. Yarım saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt