
Baklava Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 2 tane margarin yada tereyağı
- 1.5 su bardağı antep fıstığı
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 2 -3 damla limon
Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti ocağa alıyoruz ve kıvamını aldıktan sonra soğumaya bırakıp o denli başlıyoruz baklavaya.
- 40 yaprak yufkamızı 3 yaprakta bir margarin sürüyoruz yumurta fırçasıyla.
- 20 nci yaprağa kadar 3 te bir sürmeye devam ediyoruz 20 inci yaprağa geldik ortasına fıstığımızı serpeliyoruz.
- Tekrardan devam ediyoruz yaprakları düzmeye bu sefer her katına sürüyoruz margarini ve 40nci yaprağa geldik.
- Üzerine kalan eritilmiş margarinimizi döküp ister baklava dilimi ister havuç dilimi halinde kesip 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
- 40 dakika piştikten sonra çıkartıyoruz ve üstüne soğutulmuş şerbetimizi döküyoruz. Yarım saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.