iltasyazilim
FD Üye
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un
Açmak için;
*Nişasta
İç harcı;
*Fındık
Üzerine;
*250 gr tereyağı
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 tane iri limon tuzu
Baklava Tarifi Yapılışı Önce şerbeti ocağa koyalım, 15 dk kaynasın sonra limon tuzunu koyup bi kaç dakika kaynasın altını kapatın
Hamuru; bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin sonra 30 eşit bezeye ayırın onarlı guruplara ayırın tek tek açıp arasını bol nişasta koyun ve 10 tanesini birlikte açmış oluyorsunuz Sonra tepsiye koyun ilk on ki yufkayı üzeri ne bol fındık koyup diğer bezeleri acın ve tekrar fındık koyun son kat için kalan 10 beze onu da açıp tepsiye kapayın yani iki kata fındık koymuş oluyoruz İstediğiniz şekilde kesip eritilmiş tereyağını döküp fırına verin ve kızarana kadar pişirin Fırından çıkan sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökün, dinlendiğinde afiyetle yiyin
*4 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un
Açmak için;
*Nişasta
İç harcı;
*Fındık
Üzerine;
*250 gr tereyağı
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 tane iri limon tuzu
Baklava Tarifi Yapılışı Önce şerbeti ocağa koyalım, 15 dk kaynasın sonra limon tuzunu koyup bi kaç dakika kaynasın altını kapatın
Hamuru; bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin sonra 30 eşit bezeye ayırın onarlı guruplara ayırın tek tek açıp arasını bol nişasta koyun ve 10 tanesini birlikte açmış oluyorsunuz Sonra tepsiye koyun ilk on ki yufkayı üzeri ne bol fındık koyup diğer bezeleri acın ve tekrar fındık koyun son kat için kalan 10 beze onu da açıp tepsiye kapayın yani iki kata fındık koymuş oluyoruz İstediğiniz şekilde kesip eritilmiş tereyağını döküp fırına verin ve kızarana kadar pişirin Fırından çıkan sıcak baklavaya soğuk şerbeti dökün, dinlendiğinde afiyetle yiyin