
Baklava Yufkasından Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket baklavalık yufka
- 3 adet yumurta
- Büyük 1 kase yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2-3 çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram beyaz peynir
- Kıyılmış maydanoz, dereotu
- Tuz (peynirin tuzu göz önünde bulundurulmalı)
- Çörekotu, susam vs
Baklava Yufkasından Soslu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kasede yumurta, oda sıcaklığındaki yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır.
- Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ ve un eklenir.
- Karıştırılmış olan sosun az bir kısmı (böreklerin üzerine sürmek için yetecek kadar) başka bir kaseye ayrılır.
- Kalan sosun içine peynir kırıntıları, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
- 2 tane baklava yufkası alınır aralarına fırça yardımıyla hafifçe sıvı yağ sürülür.
- Üzerine sos sürülür.
- Sosu sürerken dışına çıkmaması için bir ucu boş bırakılır.
- Yufkalar rulo şeklinde sarılır.
- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Kenara ayrılmış olan sos hızlı bir şekilde böreklerin üzerine sürülür.
- Çörek otu, susam veya haşhaş serpilerek 180° c fırında pişirilir. Afiyet olsun!.