elektronikci
FD Üye

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500g dana kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Tuz karabiber
- Maydanoz
- 40 adet baklavalık yufka
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Biraz tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- Kalan sos
- Susam ve çörek otu
Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım.
- Bunun için kıymayı tavamıza alalım ve yağ eklemeden kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış soğanı ekleyelim ve kavuralım.
- Tuz, karabiber ekleyelim karıştıralım.
- En son olarak ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve kıyma harcımızı soğumaya bırakalım.
- Sosumuzu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kaba tüm materyaller ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Maden suyu ekleyince biraz köpürüyor taşabilir o yüzden geniş bir kap alın sahiden.
- Sosumuzda hazırsa başlayalım. Tezgaha birinci baklavalık yufkamızı alalım.
- Üzerine ikinciyi serelim ve sosumuzdan fırça yardımıyla sürelim.
- Daha sonra bir yufka daha serelim ve tekrar sosumuzdan sürelim.
- 4. Yufkamızı da serelim sos sürelim yufkanın daha ince olan tarafına kıymalı harcımızdan uzunlamasına koyalım.
- Yufkalarımızı biraz bastırarak sıkı biçimde rulo haline getirelim ve birinci ruloyu fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye döşeyelim.
- Bu biçimde tüm yufkaları bitirelim.
- Ruloları yan yana dizelim.
- Rulolar bitince üzerine de kalan sostan sürelim.
- Fotoğraflardaki üzere keselim küçük rulolar haline getirelim.
- Üzerine susam yada çörek otu serpelim ve evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızartalım.
Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı