iltasyazilim
FD Üye
Baklava Yufkası İle Patatesli Banyolu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*6 veya 7 adet patates
*2 adet kuru soğan
*125 gram tereyağı veya margarin
*Pul biber, karabiber, tuz
*23 kaşık sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
Baklava Yufkası İle Patatesli Banyolu Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle patateslerimizi haşlayıp, soyup çatalla ezelim
Tavamıza sıvı yağ bırakalım İnce doğranmış kuru soğanımızı bırakıp hafif çiğliği çıkıp pembeleşince pulbiber, karabiber ve tuzunu atalım Patatesini de üzerine bırakıp biraz kavuralım Malzemeler birbirine karışsın diye ocağına altını kapatıp soğutalım
yağımızı yakmadan eritelim tezgah üzerine yufkamızın bir tanesini serelim Üzerine fırça ile hafif, yağdan sürelim İkinci yufkayı üzerine serelim Onun üzerine yağ sürmeden üçüncü yufkayı serelim Yine yağdan sürelim Dördüncü yufkayı da serip patatesini üzerine bırakalım Küçük aralıklarla bir kaç santim ucunu boş bırakalım Böreğimızı rulo olarak saralım bu şekilde yufkalarımızı bitirelim Bu ölçüden iki tepsi çıkmıyor isterseniz bir tepsiliğini rulo halde folyolayıp buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz Sonrasında ruloları aralıklarla kesip bir tepsiye dizelim Üzerlerine birer tatlı kaşığı soğuk su dökelim Buzdolabında yarım saat veya kırk dakika bekletelim Tekrar çıkartıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dinlenen böreklerimizi dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Beş on dakika dinlendirip servis yapalım Çıtır çıtır bi börek afiyetler olsun Kolay gelsin
*1 paket baklavalık yufka
*6 veya 7 adet patates
*2 adet kuru soğan
*125 gram tereyağı veya margarin
*Pul biber, karabiber, tuz
*23 kaşık sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
*Yumurta sarısı
Baklava Yufkası İle Patatesli Banyolu Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle patateslerimizi haşlayıp, soyup çatalla ezelim
Tavamıza sıvı yağ bırakalım İnce doğranmış kuru soğanımızı bırakıp hafif çiğliği çıkıp pembeleşince pulbiber, karabiber ve tuzunu atalım Patatesini de üzerine bırakıp biraz kavuralım Malzemeler birbirine karışsın diye ocağına altını kapatıp soğutalım
yağımızı yakmadan eritelim tezgah üzerine yufkamızın bir tanesini serelim Üzerine fırça ile hafif, yağdan sürelim İkinci yufkayı üzerine serelim Onun üzerine yağ sürmeden üçüncü yufkayı serelim Yine yağdan sürelim Dördüncü yufkayı da serip patatesini üzerine bırakalım Küçük aralıklarla bir kaç santim ucunu boş bırakalım Böreğimızı rulo olarak saralım bu şekilde yufkalarımızı bitirelim Bu ölçüden iki tepsi çıkmıyor isterseniz bir tepsiliğini rulo halde folyolayıp buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz Sonrasında ruloları aralıklarla kesip bir tepsiye dizelim Üzerlerine birer tatlı kaşığı soğuk su dökelim Buzdolabında yarım saat veya kırk dakika bekletelim Tekrar çıkartıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dinlenen böreklerimizi dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Beş on dakika dinlendirip servis yapalım Çıtır çıtır bi börek afiyetler olsun Kolay gelsin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.