
Baklava Yufkası İle Nefiss Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet baklavalık yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 adet orta boy Amasya elması
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 bardak süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Baklava Yufkası İle Nefiss Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tart kalıbının tabanı tereyağı ile bir fırça yardımı ile güzelce yağlanır, baklava yufkası serilir, her kata fırça ile tereyağı sürülür.
- Baklava yufkaları artı ,eksi ,çarpı şeklinde her kata konur 8. Kata geldiğimizde 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpilir ve aynı işlem 15. Kata kadar devam edilir.
- Kabukları soyulmuş elmalar yarım ay şeklinde doğranır ve tartın üzerine güzelce dizilir en son 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri karıştırılıp üzerine serpilir.
- 180 derece fansız fırının en altın bir üst gözünde 15 dk pişirilir 15 dk sonunda fırının üst gözüne alınıp 5 dk da orada pişirilip kızarınca fırından çıkartılır.
- Tartımız pişerken 1,5 su bardağı süt ısıtılır (Kaynamayacak)ayrı bir tencerede yarım su bardağı şeker güzelce karıştırılır yumurta ve şekere ısınan süt yavaş yavaş eklenir kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
- En son vanilya eklenip ocağın altı kapatılır ve yerken sostan istedigimiz miktarda tartın üzerine dökebiliriz. Afiyet olsun.