
Baklava Hamurundan Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
- Dövülmüş ceviz
- 200 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Baklava Hamurundan Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamura başlamadan önce şerbetimizi kaynatıyoruz.
- 5 dk kaynadıktan sonra söndürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını sos tavasında eritiyoruz.
- Sonrasında 1. 5 su bardağı sıvı yağı ekliyoruz.
- Hamurları tepsiye göre kesiyoruz.
- Tepsinin altını fırça ile yağlıyoruz.
- 2 yaprak hamur koyduktan sonra tekrar fırça ile yağlıyoruz.
- Yarıya kadar bu şekilde devam ediyoruz.
- Yarıya gelince cevizi ekliyoruz.
- Sonrasında diğer yarıyı da 2 kat yaprak ve sonra fırça ile yağlayarak devam ediyoruz.
- Hamurlar bitince kendi boyutumuza göre baklavamızı kesiyoruz.
- Kalan yağı da üstünde gezdiriyoruz. (yağ kalmadı ise tekrardan göz kararı yağ yapabilirsiniz. )
- 180 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.
- Baklavamız şerbetini iyice çekip dinlendikten sonra servise hazır.
Baklava Hamurundan Kolay Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı