Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklagiller Faydaları Baklagillerin Yararları

Baklagiller Faydaları Baklagillerin Yararları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Baklagillerin faydaları, Baklagiller ve yararları, baklagillerin önlediği hastalıklar, Baklagiller ürünlerinin yararları

Beslenme; sadece psikolojik veya sosyolojik bir durum olarak algılanmamalı, bunun fizyolojik açıdan fazla daha büyük bir tartma taşıdığı unutulmamalıdır Besinlerin içerdiği protein, vitamin ve mineral gibi gıda öğeleri beslenmede büyük ağırlık taşımaktadır Kuru baklagiller nebati kaynaklı olmalarına karşın birer protein kaynağıdır Karmaşık karbonhidratlar ve posa (lif) yönünden de zengindir Doğal olarak kolesterol ve yağ içermezler

Yalnızca haşlanıp servis edildiğinde böylece fazla nefis olmasa da öteki besinlerle bir araya getirildiğinde lezzet bakımından çok ayrı lezzetler elde edilebilir

• tek başına ya da öteki besinlerle karıştırılarak mercimek, ezogelin ya da Minestrone çorbası vb hazırlanabilir Hatta et, tavuk suyu, domates ya da suyu ile daha leziz bir hale getirilebilir

• Yeşil salatalara haşlanmış fasulye eklenebilir

• Zeytinyağlı kuru barbunya, humus ve fava şeklinde mezeler hazırlanabilir

• Makarna soslarında biftek veya tavuk etiyle fasulye gibi baklagiller püre haline getirilerek domates, biber, fesleğen, kekik, sarımsak gibi ilavelerle hazırlanabilir

Kuru baklagiller belirtilmiş oranlarda tahıllarla karıştırılır ve iyi pişirilirse, proteinin biyoyararlılığı artar Misal olarak; nohut ile bulgur veya kuru fasulye ile pirinç pilavının bir arada tüketilmesi çok daha yardımsever olacaktır Hatta mercimekli bulgur pilavı, erişteli mercimek, nohutlu pirinç pilavı, mercimek köftesi gibi bambaşka alternatifler de üretilebilir Kalsiyum, çinko, magnezyum ve demir yönünden de zengin olan kuru baklagiller B12 dışındaki B vitaminleri ve E vitamini yönünden de zengindir

C vitamini kaynakları ile birlikte yendiğinde demirin biyoyararlılığı yükselir Kuru baklagiller posa (lif) içeriği en yüksek beslenme grubudur Böylelikle midenin boşalma hızını ve ince bağırsaklardan dekstroz emilimini yavaşlatarak kan şekerini dengelemektedir aynı zamanda kan kolesterolü ve kan basıncını da özlem edilen seviyelerde tutmaya yardımcı olmaktadır Midede su ile birlikte şişerek tokluk hissi vermektedir

Dışkılama sayısını ve sıklığını artırarak kabızlığı, dolayısıyla kalın bağırsak kanserini önleyici etkiler gösterir Posalı yiyeceklerin diyette artırılmasıyla, çiğneme ve dolayısıyla tükürük salgısının artışı, gıda alımının ise azalması söz konusu olmaktadır Yapılan bilimsel çalışmalarda diyetin posa içeriği ile bazı hastalıkların yaradılış sıklığı aralarında ilintiler olduğu saptanmıştır *
 

Similar threads

Baklagillerin faydaları, Baklagiller ve yararları, baklagillerin onlediği hastalıklar, Baklagiller urunlerinin yararları Beslenme; sadece psikolojik veya sosyolojik bir olay olarak algılanmamalı, bunun fizyolojik acıdan cok daha buyuk bir onem taşıdığı unutulmamalıdır Besinlerin icerdiği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Baklagillerin Sağlığımıza Faydaları Nelerdir ? Baklagillerin faydaları Baklagiller ve yararları baklagillerin önlediği hastalıklar Özellikle kış aylarında evlerimizde çoğunlukla pişirdiğimiz baklagillerin faydalarını bütün olarak biliyor musunuz melekler ? Eğer tamamen bilginiz yoksa, size...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Nasıl ki kişiler neşeden de kederden de içki içiyorsa, birebir formda bu üzere durumlar kişinin beslenmesine de yansımaktadır. Beslenme; yalnızca ruhsal yahut sosyolojik bir hadise olarak algılanmamalı, bunun fizyolojik açıdan çok daha büyük bir değer taşıdığı unutulmamalıdır. Besinlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
4 temel beslenme grubundan birini oluşturan et, yumurta ve kuru baklagiller grubu içinde yer alır Kuru baklagiller gıda öğesi bileşimi ve posa içeriği açısından haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir Yeşil mercimek bilhassa kadın sağlığı açısından fazla önemlidir Sindirim sistemi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Sağlık harcamalarındaki artışta en önemli etmenlerden biri yanlış gıda alışkanlıklarıdır Hatalı beslenmeye yan şişmanlık, koroner yürek hastalıkları, kanser, şeker hastalığı, osteoporoz gibi sıhhat sorunlarının çare maliyeti çok yüksektir Sağlıklı besin alışkanlığı ve çalışma, sağlığın korunması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt