elektronikci
FD Üye
Bakla Fava Tanımı İçin Malzemeler
- ️2 su bardağı kuru bakla
- ️2 baş kuru soğan
- ️1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️Dereotu
- ️Zeytinyağı
Bakla Fava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baklayı bir gece evvelce ısladım.
- Düdüklü tencere ye üç parmak geçecek kadar su koydum 2 baş soğanı da dörde bölüp içine koydum.
- Fakat düdüklüde 5dk. Sonra çok köpürdü ve ses çıkardı alışkın olmadığım ve yakın vakitte etrafımda çok düdüklü patlaması duyduğum için, ocağı kapattım.Havasını çıkarıp ağzı yarı kapalı halde 2 saat kadar orta ateşte pişirdim.
- Anlayacağınız olağan tencerede pişirmiş üzere oldum ????????ara orta karıştırarak.
- İyice suyunu çekip lapa üzere kalıncaya kadar yani????.
- Zeytinyağı ve tuzunu ekledim kesici blender ile düzgünce 2-3 dk kadar çektim.
- Koyuca boza kıvamında pürüzsüz bir hâle gelince yağlanmış borcama döktüm o biçimde bir gece buzdolabında beklettim.
- Ertesi güne katılaşmış favamı dilimleyip dereotu ve zeytinyağı ile servis ettim????.
Bakla Fava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı