Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bakla Fava

Bakla Fava

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Bakla Fava Tanımı İçin Malzemeler

  • ️2 su bardağı kuru bakla
  • ️2 baş kuru soğan
  • ️1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için;
  • ️Dereotu
  • ️Zeytinyağı

Bakla Fava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Baklayı bir gece evvelce ısladım.
  2. Düdüklü tencere ye üç parmak geçecek kadar su koydum 2 baş soğanı da dörde bölüp içine koydum.
  3. Fakat düdüklüde 5dk. Sonra çok köpürdü ve ses çıkardı alışkın olmadığım ve yakın vakitte etrafımda çok düdüklü patlaması duyduğum için, ocağı kapattım.Havasını çıkarıp ağzı yarı kapalı halde 2 saat kadar orta ateşte pişirdim.
  4. Anlayacağınız olağan tencerede pişirmiş üzere oldum ????????ara orta karıştırarak.
  5. İyice suyunu çekip lapa üzere kalıncaya kadar yani????.
  6. Zeytinyağı ve tuzunu ekledim kesici blender ile düzgünce 2-3 dk kadar çektim.
  7. Koyuca boza kıvamında pürüzsüz bir hâle gelince yağlanmış borcama döktüm o biçimde bir gece buzdolabında beklettim.
  8. Ertesi güne katılaşmış favamı dilimleyip dereotu ve zeytinyağı ile servis ettim????.
Afiyet olsun ????️.

Bakla Fava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt